2020-10-28 08:19:51• hírek • Szatmár.ro

Máris karácsonyi hangulatban érezhetjük magunkat – legalábbis Craiován

Karácsonyi várás 2019-ben. Fotó: Craiovai Polgármesteri Hivatal
Karácsonyi várás 2019-ben. Fotó: Craiovai Polgármesteri Hivatal

Mindannyiunk számára nagyon fontos ünnep a karácsony: a szeretet ünnepe, de egyre inkább a bevásárlás ünnepeként kellene számon tartanunk. Az ajándékok beszerzése hozza az év nagy bevételét a kereskedőknek, ezért érthető, hogy mihamarabb szeretnék elkezdeni ezt a periódust.
 

A korai karácsonyozás szimbóluma lehetne Londonban az Oxford Street-i Selfridges nagyáruház, amely legendásan korán, már augusztusban megkezdi a karácsonyi dekorációk árusítását.
 

A korai karácsony-startról Craiova polgármesteri hivatala sem akart lemaradni, ott ugyanis már október végén megkezdték a téli díszkivilágítás felszerelését. Kérdés, hogy mikor fogják felkapcsolni az ünnepi fényeket. Ezt azzal magyarázzák, hogy szeretnének egy kis kellemes hangulatot vinni az amúgy nehéz hétköznapokba – a városban ugyanis 3 ezrelék felett van a koronavírusos esetek száma. Emiatt egyébként sem karácsonyi vásárt, sem szilveszteri programokat nem fognak szervezni a városközpontban, hogy kerüljék a zsúfoltságot.
 

A karácsonyozás részben már Szatmárnémetit is elérte, ahol az egyik barkácsáruház már október végén megkezdte a fenyőfák árusítását.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: